Kaštanová roláda

Co budete potřebovat?

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 7 lžic mletých ořechů
  • 6 lžic teplé vody

 

Náplň:

  • jahodová marmeláda
  • 375g kaštanového pyré
  • 6 lžic smetany ke šlehání

 

Zdobení:

  • čokoládová poleva
  • šlehačka

 

Postup

Z bílků a cukru si ušlehejte pevný sníh, všlehejte k němu žloutky a po lžících přidávejte vodu. Vařečkou pak zlehka do sněhu vmíchávejte také mouku a ořechy. Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a vložte ho na 8 minut do trouby (200°C). Ihned po vytažení z trouby vyklopte perník na vlhkou utěrku, odstraňte pečící papír a i s utěrkou těsto srolujte a nechte vychladnout. Rozmražené kaštanové pyré si mezitím v misce rozmačkejte vidličkou, přidejte smetanu a rozšlehejte vše do hladké hmoty. Vychladlé těsto opatrně rozmotejte, potřete marmeládou a nově vzniklou kaštanovou hmotou a následně opět pevně smotejte. Roládu ze shora polijte rozpuštěnou čokoládovou polevou a šlehačkou a poté dejte celý výtvor ztuhnout do ledničky. Výsledek je velmi chutný a rozhodně uspokojí mlsné jazýčky malých i velkých.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *