Snažili jste se během loňských Vánoc potěšit svou rodinu tradičními vánočními perníčky, ale bohužel byly tak tvrdé, že jste si na nich pochutnali maximálně tak při máčení do čaje? V tom případě zkuste tento recept na vánoční perníčky, které jsou měkké ihned!
Co budete potřebovat?
- 300g medu
- 300g cukr krupice
- 300g másla
- 4 vajíčka
- 1dcl mléka
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžičku skořice
- 10ks hřebíčku
- mletý badyán
- anýz
- 1 lžící kakaa
- 800g hladké mouky
Postup
Dohromady si smíchejte med, cukr, máslo a žloutky, k této směsi poté přidejte i mléko a všechno koření. Znova vše důkladně promíchejte, přidejte mouku a sníh ušlehaný z bílků. Vše zpracujte a udělejte z těsta bochníček. Tento bochníček nyní vložte do nádoby vysypané moukou a poté ho nechte přikryté odpočívat nejméně 12 hodin na dně chladničky. Když těsto vyndáte, vyválejte ho na plát tlustý cca 3 až 4 mm a můžete z něj začít vykrajovat nejrůznější tvary. Pokud nechcete perníčky zdobit, potřete je ještě před pečením rozšlehaným vajíčkem. Perníčky není třeba připravovat s časovou rezervou, protože jsou ihned měkké a chutné.