Perníčky, které jsou hned měkké

Snažili jste se během loňských Vánoc potěšit svou rodinu tradičními vánočními perníčky, ale bohužel byly tak tvrdé, že jste si na nich pochutnali maximálně tak při máčení do čaje? V tom případě zkuste tento recept na vánoční perníčky, které jsou měkké ihned!

 

Co budete potřebovat?

  • 300g medu
  • 300g cukr krupice
  • 300g másla
  • 4 vajíčka
  • 1dcl mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžičku skořice
  • 10ks hřebíčku
  • mletý badyán
  • anýz
  • 1 lžící kakaa
  • 800g hladké mouky

 

Postup

Dohromady si smíchejte med, cukr, máslo a žloutky, k této směsi poté přidejte i mléko a všechno koření. Znova vše důkladně promíchejte, přidejte mouku a sníh ušlehaný z bílků. Vše zpracujte a udělejte z těsta bochníček. Tento bochníček nyní vložte do nádoby vysypané moukou a poté ho nechte přikryté odpočívat nejméně 12 hodin na dně chladničky. Když těsto vyndáte, vyválejte ho na plát tlustý cca 3 až 4 mm a můžete z něj začít vykrajovat nejrůznější tvary. Pokud nechcete perníčky zdobit, potřete je ještě před pečením rozšlehaným vajíčkem. Perníčky není třeba připravovat s časovou rezervou, protože jsou ihned měkké a chutné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *