Krásné drobné vánoční cukroví

Plánujete vždy Vánoce a štědrovečerní tabuli s předstihem? Záleží Vám na tom, z jakých chodů se bude večeře skládat, a vždy chcete na stůl přiložit něco nového? Pokud hledáte nové recepty, kterými byste obohatili svůj tác s vánočním cukrovím, zkuste se inspirovat jedním z těchto receptů na vzhledově krásně, chuťově vynikající a navíc velikostně velmi drobné vánoční cukroví!

 

Oči andělů

Co budete potřebovat?

  • 150g moučkového cukru
  • 4 až 5 lžic vaječného koňaku
  • 50g másla
  • 4 vejce
  • 80g strouhaného kokosu
  • tmavou čokoládovou polevu

 

Postup: Nejdřív si uvařte vajíčka natvrdo, přičemž z nich budete potřebovat pouze žloutky. Ty nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte k nim změklé máslo, cukr, vaječný koňak a strouhaný kokos a vše zpracujte do tužší hmoty. Z těsta poté tvarujte malé kuličky o průměru asi dvou centimetrů. Očka ukládejte do malých košíčků a vařečkou do nich vmáčkněte důlek. Takto zdevastovaná očička nechte asi hodinu odležet a poté důlky vyplňte čokoládovou polevou. Pro lepší efekt můžete použít i cukrové zdobení nebo kuličky.

 

Rafaelo

Co budete potřebovat?

  • 250g 100% tuku
  • 150g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250g sušeného mléka
  • 1dcl vody
  • kokos, mandle

 

Postup: Nejprve si rozpusťte a následně nechte vychladnout tuk. Do již studeného tuku rozmíchejte moučkový a vanilkový cukr a pomalu přidávejte sušené mléko a po troškách i vodu. Až Vám ze směsi vznikne hladké těsto, tvarujte z něj kuličky, do kterých vždy zabalte jednu oloupanou mandli. Hotové kuličky obalte v kokosu a poté všechny nechte ztuhnout v lednici nebo na velmi chladném místě.

 

Masarykovo cukroví

Co budete potřebovat?

  • 300g hladké mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 150g celých lískových oříšků (nechte je předem hodinu namočené ve studené vodě)
  • 1 žloutek
  • trochu kakaa

 

Postup: Z ingrediencí vypracujte těsto, ze kterého poté vyválejte válečky o průměru cca 2 cm. Takto vytvořené válečky dejte ztuhnout do lednice a poté z nich nakrájejte malé kousíčky, které pečlivě pokládejte na plech. Když je cukroví upečené, ještě teplé ho obalte v cukru.

Loading…