Bramborový salát

K pravým českým Vánocům patří kromě kapra také vynikající bramborový salát. Recept na tuto lahodnou pochoutku se většinou v rodinách předává z generace na generaci a každý si do salátu přidává to, co mu chutná nejvíce. Pokud však chcete svůj salát připravovat po prvé, zkuste ho připravit podle našeho tradičního receptu.

Ingredience:

6 větších brambor

půl velkého celeru

2 mrkve

3 petržele

3 vejce

konzerva sterilizovaného hrášku

sterilizované sladkokyselé okurky

sklenice majonézy

hořčice

sůl a pepř

Postup:

Nejdříve brambory omyjte a poté je i se slupkou uvařte a nechte dobře vychladnout. Mezitím uvařte vejce na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou a v osolené vodě uvařte všechnu kořenovou zeleninu. Poté oloupejte brambory a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku nebo pečlivě nožem krájejte na malinkaté kousíčky. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice a na kostičky nakrájené okurky (množství závisí zcela na Vás). Na závěr do salátu přidejte také majonézu a celý ho osolte a mírně popepřete. Salát by neměl být ani moc řídký ani moc hustý. Nejlepšího výsledku se svým salátem dosáhnete, jestliže ho necháte přes noc v chladu uzrát do druhého dne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *