Skořicové vánoční cukroví

Připravte si letos výborné skořicové cukroví. Přinášíme vám ty nejlepší recepty!

Připomíná Vám vůně skořice Vánoce víc, než cokoliv jiného? V tom případě rozhodně potřebujete mezi svým cukrovím takový druh, který bude vonět a chutnat po skořici a Vy si díky těmto cukrovinkám vychutnáte Vánoce opravdu se vším všudy. Inspirovat se při pečení můžete například následujícím receptem:

Co budete potřebovat?

  • 250g hladké mouky
  • 100g cukru krupice
  • 200g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 sáčky kakaového pudinkového prášku
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1 vejce
  • moučkový cukr na posypání
  • mletá skořice na posypání

Postup: 

  • Prosejte si hladkou mouku a smíchejte ji s krupicovým cukrem, vanilkovými cukry, pudinkovými prášky, rozklepnutým vejcem, změklým máslem a mletou skořicí.
  • Z této hmoty vytvarujte těsto, které poté po částech vkládejte do lisu na česnek a poté na plech vyložený pečícím papírem tvořte z těsta malá stlačená klubíčka.
  • Plech vložte do trouby a pečte cukroví při 165°C asi 8 minut. Hotové cukroví posypte moučkovým cukrem smíchaným s mletou skořicí.

Skořicové kuličky

Skořicové kuličky představují nepečený druh vánočního cukroví, kterým uspokojíte chutě malých i velkých mlsounů. Protože se do kuliček nepřidává cukr, mají svou výjimečnou lehce hořkou kakaovou chuť.

Jednotlivé kuličky jsou obalovány ve voňavé skořici a uprostřed každé z nich najdete schovaný lískový oříšek.

Co budete potřebovat?

  • 150g celých lískových ořechů
  • 50g holandského kakaa
  • 100g másla
  • 50g mléčné čokolády
  • rum nebo rumové aroma

Postup

  • Nejprve si společně s čokoládou rozmixujte 100g ořechů a poté k nim přidejte postupně máslo, kakao a rum.
  • Vzniklou hmotu uložte do ledničky přibližně na půl hodiny. Z takto vychlazeného těsta nyní můžete začít tvarovat malé kuličky, do nichž vždy zabalte jeden oříšek, marcipánovou kuličku nebo třeba mandli.
  • Posledním krokem je pak obalit jednotlivé kuličky ve skořicovém prášku.

Průměrné hodnocení 4.4 / 5. Hlasovalo: 14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *