Recept na domácí vánoční punč

Chcete se v předvánočním čase zahřát horkým a lahodným nápojem, ale nechce se Vám na vánoční trhy, kde jsou vždy davy lidí?

Co takhle si doma připravit svůj vlastní vánoční punč. Pohostit můžete rodinu a přátele a dopřát jim trochu vánoční atmosféry i u Vás doma. Lahodný vánoční punč samozřejmě připravuje každý trochu jinak, my Vám proto nabízíme hned 2 recepty, podle kterých si ho můžete vyzkoušet uvařit.

Tradiční vánoční punč

Co budete potřebovat?

  • 140g cukru krupice
  • 130ml rumu
  • 500ml vody
  • 500ml vína
  • 1 pomeranč, 1 citrón
  • 2 celé skořice
  • 4ks hřebíčku, 1 badyán

Příprava

  • Nejdříve si vymačkejte šťávu z citrónu a pomeranče.
  • Vodu smíchejte s cukrem, pomerančovou a citrónovou šťávou a celou směs přiveďte k varu.
  • Poté do hrnce přidejte rum s vínem a kořením. A znovu hrnec ohřejte, dokud voda nezačne znovu vařit.
  • Horký vánoční punč pak rozlévejte do předem ohřátých sklenic. Každou sklenici ozdobte polovinou plátku pomeranče nebo citrónu.

Vánoční punč ze sušeného ovoce

Co budete potřebovat?

  • 100g rozinek
  • 50g sušených brusinek
  • 30ml rumu nebo griotky
  • 0,5l silného černého čaje
  • 1l červeného vína
  • 1 citrón nakrájený na plátky
  • cukr na dochucení podle chutí
  • 4 celé skořice

Příprava

  • Do misky si nasypte sušené ovoce a zalijte jej rumem nebo griotkou.
  • Takhle namočené nechte ovoce minimálně 2 hodiny, ale klidně i několik dní.
  • Poté si do hrnce nalijte čaj, víno, plátky citrónu a skořici a vše přiveďte k varu.
  • Do předem ohřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem a zalijte ho horkým punčem.
  • Podle vlastní chuti si pak celý punč dochuťte cukrem.

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hlasovalo: 42

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *