Co takhle si doma připravit svůj vlastní vánoční punč. Pohostit můžete rodinu a přátele a dopřát jim trochu vánoční atmosféry i u Vás doma. Lahodný vánoční punč samozřejmě připravuje každý trochu jinak, my Vám proto nabízíme hned 2 recepty, podle kterých si ho můžete vyzkoušet uvařit.
Tradiční vánoční punč
Co budete potřebovat?
- 140g cukru krupice
- 130ml rumu
- 500ml vody
- 500ml vína
- 1 pomeranč, 1 citrón
- 2 celé skořice
- 4ks hřebíčku, 1 badyán
Příprava
- Nejdříve si vymačkejte šťávu z citrónu a pomeranče.
- Vodu smíchejte s cukrem, pomerančovou a citrónovou šťávou a celou směs přiveďte k varu.
- Poté do hrnce přidejte rum s vínem a kořením. A znovu hrnec ohřejte, dokud voda nezačne znovu vařit.
- Horký vánoční punč pak rozlévejte do předem ohřátých sklenic. Každou sklenici ozdobte polovinou plátku pomeranče nebo citrónu.
Vánoční punč ze sušeného ovoce
Co budete potřebovat?
- 100g rozinek
- 50g sušených brusinek
- 30ml rumu nebo griotky
- 0,5l silného černého čaje
- 1l červeného vína
- 1 citrón nakrájený na plátky
- cukr na dochucení podle chutí
- 4 celé skořice
Příprava
- Do misky si nasypte sušené ovoce a zalijte jej rumem nebo griotkou.
- Takhle namočené nechte ovoce minimálně 2 hodiny, ale klidně i několik dní.
- Poté si do hrnce nalijte čaj, víno, plátky citrónu a skořici a vše přiveďte k varu.
- Do předem ohřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem a zalijte ho horkým punčem.
- Podle vlastní chuti si pak celý punč dochuťte cukrem.