Domácí vaječný koňak

…aneb když cukroví nestačí :-)

Chcete překvapit své hosty během vánočních svátků nejen vlastnoručně upečeným cukrovím, ale také pravým domácím vaječným koňakem? V tom případě si ho zkuste připravit například podle tohoto snadného a rychlého receptu.

 

Co budete potřebovat?

  • 1 plechovku Salka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 plechovku tatra mléka
  • 5 žloutků
  • 1 láhev rumu

 

Postup: Nejprve si ušlehejte žloutky společně s cukrem, přidejte k nim obě mléka a rum. Vše dobře promíchejte. Koňak poté nalijte do láhve a nechte odležet minimálně 1 týden. Čím déle necháte koňak odležet, tím bude chutnat lépe. Vaječný koňak můžete podávat své rodině a přátelům při nejrůznějších příležitostech.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *