Věděli jste, že se dá z malých burisonů vytvořit i lahodné vánoční cukroví? Jedná se o jeden z nepečených druhů cukroví, takže jeho příprava nezabere příliš času a navíc zachutná zajisté jak malým, tak velkým milovníkům čokolády.
Co budete potřebovat?
- 100g ztuženého tuku
- 150g mléčné čokolády
- 3 lžíce malkaa
- 1 sáček bílých nebo barevných burisonů
Postup
Ztužený tuk společně s mléčnou čokoládou rozehřejte v hrnci a za neustálého míchání ke směsi přilévejte malkao. K nově vzniklé čokoládové kaši pak přidejte burisony. Směs poté sundejte ze sporáku a nechte lehce vychladnout, musí však zůstat i nadále teplá. Lžičkou pak z hmoty tvořte malé hroudičky, které můžete pokládat na kousky oplatků nebo piškoty. Vše nechte pořádně ztuhnout a pak podávejte.