Vánoce už pomalu klepou na dveře a Vy stále marně přemýšlíte, jak letošní svátky udělat výjimečnější než ty předešlé? Pokud chcete trochu pozměnit i své každoroční štědrovečerní menu, vyzkoušejte nové recepty na cukroví! Inspirovat se můžete například tímto snadným receptem na vynikající vínové cukroví, které si zajisté bez výjimky zamiluje celá Vaše rodina.
Ingredience:
- 30dkg mouka hladká
- 25dkg másla
- 4 lžíce vína
Příprava:
- Po smíchání ingrediencí vyválíme těsto. Poté těsto rozválíme na pomoučenou desku tak, aby z něj zbyla jen tenounká placka.
- Potom formičkami s různými tvary (lepší jsou však formičky menší) těsto vykrajujeme a dáváme na plech.
- Po upečení cukroví obalíme v cukru. Dobrou chuť.
Varianta #2
Máte rádi rychlé a jednoduché recepty na vánoční cukroví? Pak bude Vínové cukroví pro Vás to pravé. Jeho příprava je velice jednoduchá, rychlá, levná a chuť je vynikající.
Co budete potřebovat?
- 24dkg Hery
- 25dkg hladké mouky
- 2 žloutky
- 5 lžic bílého vína
Na obalení:
- vanilkový cukr
- cukr moučka
Postup:
- Prosejte si mouku, přidejte k ní žloutky, tuk a víno. Vše opatrně zpracujte v hladké těsto a dejte na hodinu odpočinout do chladu.
- Na pomoučeném vále poté z těsta vyválejte plátek a z něj můžete začít vykrajovat tvary podle vlastní fantazie.
- Vínové cukroví pečte ve vyhřáté troubě na přibližně 180°C, dokud se nenafoukne a nezrůžoví. Ještě teplé cukroví poté obalte ve směsi cukru.
Klasicky recept „davame na plech, po upeceni…“. To nemuzete napsat na kolik stupnu a jak zhruba dlouho se to pece??