Vínové cukroví

Vánoce už pomalu klepou na dveře a Vy stále marně přemýšlíte, jak letošní svátky udělat výjimečnější než ty předešlé? Pokud chcete trochu pozměnit i své každoroční štědrovečerní menu, vyzkoušejte nové recepty na cukroví! Inspirovat se můžete například tímto snadným receptem na vynikající vínové cukroví, které si zajisté bez výjimky zamiluje celá Vaše rodina.

Ingredience:

  • 30dkg mouka hladká
  • 25dkg másla
  • 4 lžíce vína

Příprava:

  • Po smíchání ingrediencí vyválíme těsto. Poté těsto rozválíme na pomoučenou desku tak, aby z něj zbyla jen tenounká placka.
  • Potom formičkami s různými tvary (lepší jsou však formičky menší) těsto vykrajujeme a dáváme na plech.
  • Po upečení cukroví obalíme v cukru. Dobrou chuť.

Varianta #2

Máte rádi rychlé a jednoduché recepty na vánoční cukroví? Pak bude Vínové cukroví pro Vás to pravé. Jeho příprava je velice jednoduchá, rychlá, levná a chuť je vynikající.

Co budete potřebovat?

  • 24dkg Hery
  • 25dkg hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 5 lžic bílého vína

Na obalení:

  • vanilkový cukr
  • cukr moučka

Postup: 

  • Prosejte si mouku, přidejte k ní žloutky, tuk a víno. Vše opatrně zpracujte v hladké těsto a dejte na hodinu odpočinout do chladu.
  • Na pomoučeném vále poté z těsta vyválejte plátek a z něj můžete začít vykrajovat tvary podle vlastní fantazie.
  • Vínové cukroví pečte ve vyhřáté troubě na přibližně 180°C, dokud se nenafoukne a nezrůžoví. Ještě teplé cukroví poté obalte ve směsi cukru.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0

Jeden komentář

Zanechat komentář
  1. Klasicky recept „davame na plech, po upeceni…“. To nemuzete napsat na kolik stupnu a jak zhruba dlouho se to pece??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *