Vánoční nugát

Chcete ke svému běžnému vánočnímu cukroví letos přidat zcela nový druh, na kterém si pochutná společně celá rodina? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na nepečený vánoční nugát. Tuto vánoční cukrovinku si zajisté zamilují všichni členové Vaší domácnosti. Navíc je recept velmi snadný na přípravu a zvládnou ho zajisté i začínající kuchaři.

 

Co budete potřebovat?

 

Tmavá hmota:

  • 250g dětských piškotů
  • 180g moučkového cukru
  • 30g kakaa
  • 50ml rumu
  • 180g másla

 

Světlá hmota:

  • 120g másla
  • 120g moučkového cukru
  • 120g mletých vlašských ořechů

 

Poleva:

  • 200g mléčné čokolády
  • 80g 100% tuku
  • 30g kakaa

 

Postup

Tmavá hmota: Nejdřív si umelte nebo pečlivě rozsekejte piškoty, ke kterým přidejte cukr, kakao, rum a změklé máslo. Z této hmoty vytvarujte tužší těsto, které posléze rozválejte na plech vyložený pečicím papírem na přibližně 1 cm silnou vrstvu.

 

Světlá hmota: Změklé máslo si utřete společně s cukrem a ořechy a celou hmotu pomalu nalijte na tmavou hmotu, kterou již máte rozlitou na plechu.

 

Poleva: V horké lázni si vytvořte čokoládovou polevu z čokolády, tuku a kakaa a touto polevou poté polijte světlou hmotu. Před zatuhnutím ještě nugát posypte kakaem a poté jej dejte do chladu na pár hodin zatuhnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *