Kokosoví tučňáci

Toto nepečené vánoční cukroví si svým roztomilým vzhledem, vynikající chutí a nenáročnou přípravou rozhodně získá pozornost jak dětí, tak dospělých. Ozdobte svůj slavnostní stůl netradičními cukrovinkami v podobě tučňáčků přímo k sežrání!

 

Co budete potřebovat?

  • 150g kulatých dětských piškotů
  • 150g jemně mletého kokosu
  • 80g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 150g Hery
  • 100g másla nebo Hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 50g moučkového cukru
  • 100g tmavé čokoládové polevy
  • 50g loupaných mandlí
  • 25 kulatých dětských piškotů
  • oranžovou marcipánovou hmotu nebo kandované ovoce, které se použije na zobáčky

 

Postup

Na krém budete potřebovat změklé rozkrájené máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr a rum. Mezitím si rozdrťte najemno piškoty a smícháte je s předchozí směsí. Postupně vytvarujte nelepivou hmotu, kterou rozdělte na jednotlivé kousky, které by měly mít velikost vlašského ořechu. Z každého kousíčku vyválejte kuličku, kterou pak obalte v moučkovém cukru a vtlačte do formičky, ve které se běžně připravují vosí hnízda. Vařečkou nebo prstem udělejte v úlu otvor, který pak naplňte čokoládovým krémem. Úl uzavřete piškotem a poté ho vyklepněte z formičky. Bílou polevou polijte celý úl a nechte polevu zaschnout. Poté bílý úl namočte půlkou do tmavé polevy a než ztuhne, přilepte na něj dvě mandle, aby vytvořily dojem křídel. Zobák a oči pak tučňáčkům můžete vytvořit pomocí marcipánu, barevného sypání nebo kandovaného ovoce. Cukroví nechte pořádně ztuhnout a poté můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *