Kokosové cukroví: 9 nejlepších receptů

9 chutných receptů na kokosové vánoční cukroví. Inspirujte se s námi!

Vyberte, co vás zajímá:

Milujete kokos a mohli byste ho jíst snad v jakékoliv podobě? Jak jistě víte, kokos je jednou z nejčastěji používaných ingrediencí při pečení a přípravě slavnostního vánočního cukroví, pokud tedy hledáte recept, na skvělé a přitom jednoduché kokosové cukroví, můžete se inspirovat například jedním z níže uvedených.

Jednoduché kokosové cukroví

Co budete potřebovat?

  • 240g hladké mouky
  • 100g práškového cukru
  • 100g kokosu
  • 200g másla
  • 4g kakaa
  • 2 žloutky
  • vanilkový a práškový cukr (na obalení)

Postup: 

  • Všechny uvedené suroviny zpracujte dohromady, dokud z nich nevznikne těsto. To poté dejte na minimálně 2 hodiny odležet někam do chladu.
  • Těsto rozválejte a vykrajujte z něj tvary podle vlastní fantazie. Z těsta je možné tvarovat i rohlíčky nebo tyčinky.
  • Cukrovinky rozložte na plech a nechte je zase nějakou dobu odležet. Poté je zvolna pečte cca 20 minut a hotové je obalujte ve směsi práškového a vanilkového cukru.

Cukroví z kokosového těsta

Co budete potřebovat?

  • 350g hladké mouky
  • 200g tuku
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 120g kokosu

Postup: 

  • Všechny suroviny pečlivě smíchejte a vytvarujte z nich těsto, které následně nechte alespoň hodinu odpočívat v chladu.
  • Poté těsto po kouskách dávejte do strojku s nástavcem na cukroví.
  • Z těstové housenky vytvarujte kolečka, esíčka, obloučky nebo cokoliv Vás napadne.
  • Uložte cukroví na plech a pečte dorůžova při 150°C. Ještě teplé kokosky pak obalte v moučkovém cukru.

Kokosky do formiček

Máte rádi kokos a milujete vánoční kokosky a sněhové pusinky, ale netroufáte si je doma sami upéct? V tom případě musíte rozhodně vyzkoušet recept na nepečené kokosky do formiček! Jedná se o snadný recept, který zajisté zvládnou i začátečníci.

Co budete potřebovat?

  • 2 žloutky (z natvrdo uvařených vajec)
  • 100g moučkového cukru
  • 100g strouhaného kokosu
  • 2 lžíce rumu

Postup

  • Žloutky z natvrdo uvařených vajíček smíchejte společně s nastrouhaným kokosem a moučkovým cukrem. Do této hmoty přidejte množství rumu dle vlastní chuti.
  • Zpracovanou hmotou pak vyplňte formičky a nechte je takto seschnout až do druhého dne. Nyní stačí pouze vyklepnout kokosky z formiček.

Kokosová roláda

Milujete kokos a kokosové dezerty, ale příliš si nedůvěřujete v kuchyni? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept na nepečenou kokosovou roládu! Jedná se o zákusek, který můžete servírovat i během vánočních svátků.

Co budete potřebovat?

Těsto:

  • 60g kakaa
  • 3 balíčky dětských piškotů
  • 2 lžíce rumu
  • 10 až 12 lžic mléka
  • 260g moučkového cukru

Náplň:

  • 150g kokosové moučky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 150g másla

Postup

  • Nejdříve si jemně umelte nebo rozdrťte piškoty, které poté smíchejte s cukrem, kakaem, rumem a mlékem.
  • Z této směsi vytvarujte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte ho vychladnout v lednici. Mezitím si z másla, kokosu a cukru vyšlehejte krémovou náplň.
  • Kakaové těsto si nyní rozdělte na dva stejné díly a mezi igelity z nich vyválejte dva jednotlivé obdélníky. Na oba obdélníky nyní rozetřete kokosovou náplň a zaviňte je do rolády.
  • Vzniknou Vám tímto dvě úžasné kokosové rolády, které můžete polít čokoládovou polevou nebo posypat kokosem. Nechte je pouze dobře vychladit a ihned můžete servírovat.

Kokosové řezy

Nepečený dezert, který se hodí nejen na Vánoce a zvládnou ho připravit zajisté i začátečníci.

Co budete potřebovat?

  • 25dkg Hery
  • 23dkg moučkového cukru
  • 21dkg sušeného mléka
  • 25dkg kokosu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1dcl rumu
  • kakao

Poleva:

  • 15dkg čokolády na vaření
  • 8dkg Hery

Postup

  • Tuk nebo máslo si rozehřejte ve vodní lázni a postupně k němu přidejte všechny zbylé ingredience.
  • Zapracujte z hmoty těsto a polovinu si obarvěte kakaem. Kakaové těsto poté naneste na plech a na něj nalijte světlé těsto.
  • Dezert nechte ztuhnout a poté ho polijte čokoládovou polevou, kterou můžete ozdobit zbytkem kokosu nebo barevným sypáním.

Kokosoví tučňáci

Toto nepečené vánoční cukroví si svým roztomilým vzhledem, vynikající chutí a nenáročnou přípravou rozhodně získá pozornost jak dětí, tak dospělých. Ozdobte svůj slavnostní stůl netradičními cukrovinkami v podobě tučňáčků přímo k sežrání!

Co budete potřebovat?

  • 150g kulatých dětských piškotů
  • 150g jemně mletého kokosu
  • 80g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 150g Hery
  • 100g másla nebo Hery
  • 2 lžíce kakaa
  • 50g moučkového cukru
  • 100g tmavé čokoládové polevy
  • 50g loupaných mandlí
  • 25 kulatých dětských piškotů
  • oranžovou marcipánovou hmotu nebo kandované ovoce, které se použije na zobáčky

Postup

  • Na krém budete potřebovat změklé rozkrájené máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr a rum. Mezitím si rozdrťte na jemno piškoty a smícháte je s předchozí směsí.
  • Postupně vytvarujte nelepivou hmotu, kterou rozdělte na jednotlivé kousky, které by měly mít velikost vlašského ořechu.
  • Z každého kousíčku vyválejte kuličku, kterou pak obalte v moučkovém cukru a vtlačte do formičky, ve které se běžně připravují vosí hnízda.
  • Vařečkou nebo prstem udělejte v úlu otvor, který pak naplňte čokoládovým krémem. Úl uzavřete piškotem a poté ho vyklepněte z formičky.
  • Bílou polevou polijte celý úl a nechte polevu zaschnout. Poté bílý úl namočte půlkou do tmavé polevy a než ztuhne, přilepte na něj dvě mandle, aby vytvořily dojem křídel.
  • Zobák a oči pak tučňáčkům můžete vytvořit pomocí marcipánu, barevného sypání nebo kandovaného ovoce. Cukroví nechte pořádně ztuhnout a poté můžete podávat.

Kokosovo-ořechové tyčinky

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří mají rádi jednoduchou přípravu vánočního cukroví, potěší Vás jistě recept na kokosovo-ořechové tyčinky. Na jejich přípravu však potřebujete na svůj mlýnek na maso speciální násadu.

Ingredience:

  • 20dkg másla
  • 20dkg mouka hl.
  • 7,5dkg cukr moučka
  • 6dkg mleté ořechy
  • 7 dkg kokos

Příprava:

  • Z ingrediencí vytvoříme těsto, které pak strojkem můžeme tvarovat v cukroví různých tvarů a různých velikostí.
  • Poté cukroví dáme na plech a zvolna pečeme. Nakonec cukroví nazdobíme čokoládovou polevou. Dobrou chuť.

Raffaelo

Kdo by neznal malinké sněhově bílé kuličky posypané kokosem, které jsou známé především pro svou jedinečně sladkou a naprosto neodolatelnou chuť. Nyní si je díky velmi snadného a nepečeného receptu můžete připravit během několika minut i v pohodlí svého domova!

Rozmazlete chuťové buňky svých nejmilejších a připravte jim letos k Vánocům toto vynikající vánoční cukroví s mandlovým překvapením uvnitř. 

Co budete potřebovat?

  • 1 salko
  • 200g kokosu
  • balíček mandlí

Postup

  • Nejdřív si ve vroucí vodě spaříte a následně oloupete mandle.
  • Salko smíchejte společně s kokosem, dokud z této směsi nevznikne hustší hmota.
  • Z této hmoty pak tvarujte maličké kuličky, do kterých vmáčkněte vždy jednu mandli.
  • Hotové kuličky pak obalte v nasypaném kokosu. Kuličky můžete samozřejmě obalit i v čokoládě, čokoládových lupíncích nebo barevném sypání a poté je vložit do ozdobných papírových košíčků.

 

Poznámka: Z jednoho salka vyrobíte přibližně 50 kuliček.

Sněhové koule

Propadáte předvánoční panice a nemáte volného času nazbyt? Chcete-li i přesto potěšit mlsné jazýčky svých nejbližších zkuste jim připravit nepečené sněhové kuličky, po kterých se zajisté jen zapráší. Sladké a lahodné kokosové chuti a nadmíru roztomilému vzhledu se prostě nedá odolat.

Co budete potřebovat?

  • 120g moučkového cukru
  • 40g másla
  • 5 lžic kakaa
  • 50g kokosu
  • 1 bílek

Postup

  • Utřete si společně máslo s cukrem, kakaem, bílkem a částí kokosu a vypracujte z této hmoty tužší těsto.
  • Z těsta poté tvarujte malé kuličky, které jednotlivě obalte ve zbývajícím množství kokosu.

Průměrné hodnocení 4.6 / 5. Hlasovalo: 16

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *