Grilážové řezy

Co budete potřebovat?

  • 250g dortového piškotu
  • 250g cukru krystal
  • 250ml kondenzovaného mléka
  • 250g mletých vlašských ořechů
  • 50g másla
  • 100g čokoládové polevy

 

Postup

Na pánvi si rozpusťte krystalový cukr až do tekuté konzistence, poté ho sundejte ze sporáku a přidejte k němu za stálého míchání kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Když je směs dostatečně měkká, přidejte k ní mleté ořechy. Ještě teplou směs pak naneste na dortový piškot a ihned jej přikryjte druhým piškotem i z druhé strany. Piškoty pak přikryjte lehčím závažím a nechte pořádně ztuhnout. Povrch perníčků můžete ozdobit čokoládovou polevou a nakrájet na malé kousky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *